Home

header july2017 1199x258

Naamloos button embassy 483x483 050817  

infoknop transparant

Wereldrecordpoging langste rij elektrische voertuigen van Helmond naar Eindhoven

logo E paradeRotary Club Eindhoven Eeckaerde organiseert op zondag 26 maart 2017 een poging om het wereldrecord van de langste rij volledig elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. Deze E-Parade vindt plaats op de hiervoor afgesloten snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven. Iedereen met een 100% elektrisch voertuig – auto, motor, scooter, bus, kan mee doen (dus geen hybride voertuigen).

Het evenement vindt plaats op de Automotive Campus in Helmond in het kader van de Automotive week. Deze gaat die zondag van start met een publieksdag. Speciaal voor deze happening zal de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven worden afgesloten. De E-parade is een must voor de autoliefhebber, maar ook geschikt voor een gezellig dagje uit als gezin.

Het huidige record is in Berlijn gevestigd en staat op 577 voertuigen. Gemikt wordt op minimaal 600 voertuigen.


Rotary is een wereldwijd netwerk van geïnspireerde individuen die hun passie vertalen naar relevante maatschappelijke doelen om het leven in samenlevingen te verbeteren (bron: Rotary Nederland). Eén van de doelstellingen van Rotary is om zich in te zetten voor de maatschappij (community Service). Rotary Club Eindhoven Eeckaerde zet zich in om een meer duurzame maatschappij te kunnen bereiken. Met de recordpoging wil Rotary Club Eindhoven Eeckaerde geld binnen halen voor de Ontdekfabriek. Zij gaat een lesprogramma ontwikkelen om basisschoolleerlingen in achterstandswijken in de regio nader kennis te laten maken met techniek en duurzaamheid.

Diverse bedrijven, overheden en organisaties hebben hun medewerking toegezegd zoals NXP, Neways, Kuijpers Installaties, Synny Crew, gemeente Helmond, Eindhoven 365 en Helmond Marketing, Automotive Campus, Technische Universiteit Eindhoven, Brainport Development, Washin7, Tesla, Senzer, ANWB.


Voor meer info en aanmelding kijk op www.E-parade.nl

Voor meer informatie
Rotary Club Eindhoven Eeckaerde
Rachida Achhoud 06 57 26 04 72
Erik van Nuland 06 22 24 84 60
info@e-parade.nl

 logo rotary eeckaerdelogo rotary international

.

 

 

 

 

Latest News